Om Oss


Nutid börjar egentligen sommaren 2007 då Bo Nilsson erbjöd mig, sin son, Robert Nilsson ett jobb under sommaren, jag skulle åka med och underlätta för min far och på så sätt få lite extra pengar då jag precis blivit klar med min gymnasieutbildning. Jag fastna för åkeribranschen och det som min far byggt upp.

Vid den tiden hade han en vanlig distributionsbil som han frilansade med och snabbt fick jag lära mig att han var så gott som den sista av sin sort, dvs den som inte har något kontrakt att luta sig mot utan förlitar sig på sitt goda namn för att få jobb.

Efter ett par månader fick jag frågan av min far vad jag tyckte om hans jobb, jag hade fastnat för branschen och hans sätt att driva åkeriet, så han vågade satsa på att köpa en bil till, utan något kontrakt, för att jag tyckte om jobbet. Tack vare min fars ytterst generösa beslut så var jag en lastbilschaufför, om så endast till en lättlastbils registrerad bil, så var jag fortfarande en chaufför tillsammans med min far.

Vi började få runt företaget med två bilar, då vågade min far satsa ännu en gång till, och det i att investera i en ny sorts lastbil med skåp och kran invändigt för att vi inte skulle ha några som helst begränsningar utan vi skulle kunna köra allt gods.

Min fars chansning har minst sagt gått hem, investeringarna har gett oss en stor kund som genom åren har blivit så pass nöjd med vårt arbete att dem erbjöd oss ett fast kontrakt att luta vår verksamhet emot, och allt detta på grund av min fars goda namn genom åren och hans fina service han alltid haft. Företaget gick bra, och lagom till 30-års jubiléet så omvandla han företaget till ett Aktiebolag, för att trygga framtiden och kunna lämna över åkeriet till mig.

2011 blev minst sagt ett intressant år, min far valde att trappa ner och endast sitta som ägare, jag lämnades som ansvarig och sedan oktober 2011 finns det nu 9 anställda i Bo Nilssons Åkeri AB som fortsätter att driva åkeriet framåt.

Idag så befinner vi oss på två adresser, vi har kontoret i Svedala samt ett logistikcenter på närmare 3000m2 som är i full gång sedan 2018.